Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Vegyi áru eladó tanfolyam

Vegyi áru eladó tanfolyam

  • Online
  • Eger
  • Képzés díja

    95.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    • 2024. febr. 16.
    • 2024. júl. 12.

    Óraszám

    80

    Képzés azonosító

    4163012

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    Vegyi áru eladó tanfolyam Eger

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    A Vegyi áru eladó közvetlen személyes kapcsolatban áll a vevőkkel, tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. A vegyiáruk jelentős része az egészségre és a környezetre ártalmas, ezért a velük kapcsolatban végzett kereskedelmi feladatok az átlagosnál szélesebb körű ismereteket igényelnek.

    • Vegyi áru eladó napok ütemezése: folyamatos
    • Szakmai vizsga: folyamatos
    • Belépési feltételek: alapfokú iskolai végzettség
    • Képzési idő: 2 hónap
    • Egyéni gyakorlat: 50 óra
    • Kamatmentes részletfizetés lehetősége biztosított
    1.1 A  vegyi áru eladó szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület
    Tevékenység vagy munkakör leírása

    A vegyiáruk jelentős része az egészségre és a környezetre ártalmas, ezért a velük kapcsolatban végzett kereskedelmi feladatok az átlagosnál szélesebb körű ismereteket igényelnek. A vegyi áru eladó közvetlen személyes kapcsolatban áll a vevőkkel, tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Tisztában van a vegyi-áru termékkörének raktározási, tárolási előírásaival, képes a raktárban alkalmazott eszközök, gépek, berendezések szakszerű használatára.

    Kreatívan a biztonsági szabályok betartásával helyezi ki a vegyiáru termékeket az eladótérbe. Az értékesítési területnek megfelelő kihelyezéseket megépíti, kialakítja, ismeri a veszélyes, kiemelten veszélyes osztályba sorolt vegyiáru termékek értékesítésének szabályait. A szezonalitásnak megfelelő termékcsoportokat ismeri.

    Tudja a termékek veszélyességi kategóriáit, és a hozzájuk tartozó termékjelöléseket, szimbólumokat. Szakszerű tájékoztatást nyújt a vásárlók számára, felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéért.

    Árut és kiegészítő termékeket ajánl a vásárló igényeinek megfelelően az árukészletből / katalógusból. Tudatos szakemberként digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, biztonsági előírásokat.

    1.2 A vegyi áru eladó képesítés megkezdésének fetétele
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
    • Szakmai előképzettség: nem szükséges
    • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
    • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
    1.3 A vegyi áru eladótól elvárt viselkedésmódok, attitűdök

    Körültekintően végzi feladatait az üzleti tevékenység eredményessége érdekében. Pontosan végzi munkáját. Hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi. Pontosan, előrelátóan végzi munkáját. Hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi.

    Nyitott az új technológiai eszközök használatának elsajátítására. Elkötelezett a termékismerete folyamatos bővítésére. Nagyfokú precizitással törekszik a termék információk átadására. Megbízható és hiteles. Elkötelezett a vegyiáru termékek szakszerű értékesítésében. A kihelyezési térkép elkészítésekor betartja a vegyiáru termékekre vonatkozó kihelyezési, együtt tárolási szabályokat.

    Elkötelezett az áruházban meghirdetett akciók sikeres megvalósításában. Szem előtt tartja az árucímkék és feliratok készítésének és kihelyezésének szabályait és a megfelelő fogyasztói ár feltűntetését. A bizonylatok kiállítása során pontosságra törekszik. Értékként tekint a szelektív hulladékkezelésre, a környezettudatos fenntarthatóságra.

    Törekszik az üzlet vásárlóinak elégedettségére, a panaszok szakszerű kezelésére. Elkötelezett aziránt, hogy ismerje a vegyi anyagokra vonatkozó rendeleteket, előírásokat és folyamatosan tájékozódjon a jogszabályi változásokról. Törekszik a kiszámolt árkedvezmények pontos kihelyezésére.

    1.4 Vegyi áru eladói ismeretek

    Ismeri az árubeszerzés, készletgazdálkodás, értékesítés és különböző adminisztrációs feladatok eredményre gyakorolt hatását. Ismeri a vegyiáruk raktározásának szabályait, a termékminőségre, a környezetre vonatkozó szabályokat. Ismeri a készletgazdálkodást segítő mobileszközök, szkennerek működését, de képes használni a hagyományos, papír alapú bizonylatokat is.

    Ismeri az általa értékesített vegyiáru termékek jellemzőit és a felhasználási területeit. Tisztában van a helyi vásárlási trendekkel és a speciális, valamint a szezonális termékcsoportokkal. Ismeri az üzletben forgalmazott vegyiáru termékek speciális árukezelési módjait. Betartja a termékbiztonsági előírásokat. Ismeri a polctükör/ kihelyezési térkép elkészítésének szabályait.

    Ismeri az akciók és ajánlatok eladásösztönző szerepét. Ismeri az árfeltüntetéshez és a címkézéshez szükséges hagyományos és a digitális eszközöket, (pl. vonalkód, QR kód a termékeken), az árucímke kötelező tartalmi elemeit, illetve a címkenyomtató használatát. Ismeri a nettó, a bruttó fogyasztói ár, valamint az egységár fogalmát, számítási módszereit.

    Ismeri az áruforgalmazás során alkalmazott bizonylatokat és tartalmukat, a bizonylatolási eljárásokat. Ismeri a hulladék és a veszélyes hulladék kezelésének módjait és szabályait. Ismeri a vegyi áru értékesítése során alkalmazásra kerülő fogyasztói érdekvédelemre vonatkozó szabályokat. Ismeri a vegyi anyagok osztályzásának, címkézésének rendszerét, a vegyiáru termékeken található veszélyességi piktogramokat és ezek jelentését.

    1.5 További eladó tanfolyamainkat alábbi linkre kattintva találod

    TanuljMa eladó tanfolyamok online országosan

    1.6 A szakmai képzések programkövetelményeit ide kattintva találod

    Programkövetelmények

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa