Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Szakácssegéd tanfolyam online

Szakácssegéd tanfolyam online

  • Helyszíni
  • Online
  • Szolnok
  • Képzés díja

    150.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    • 2024. szept. 28.

    Óraszám

    max. 600

    Képzés azonosító

    4 1013 23 05

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    szakácssegéd tanfolyam szolnok

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    A szakácssegéd részszakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:

    A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata a szakácsok munkájának segítése. Napi munkatevékenységét felettesei utasítása alapján végzi. Szakácssegéd konkrét feladatai közé tartozik a vendéglátó termelés során használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel, és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége van a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartására. Munkáját és feladatait minden esetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.

    1.1. Szakácssegéd részszakma alapadatai
    • A részszakma megnevezése: Szakácssegéd
    • A részszakma órakerete: max. 600 óra*
    • A részszakma besorolása az Európai Képesítési Keretrendszer szerint: 2
    • A részszakma besorolása a Magyar Képesítési Keretrendszer szerint: 2
    • A részszakma besorolása a Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 3
      *Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.
    1.2. A részszakma legjellemzőbb FEOR száma
    • Részszakma megnevezése: Szakácssegéd
    • FEOR-szám: 9236
    • FEOR megnevezése: Konyhai kisegítő
    • Részszakmával betölthető munkakör(ök): a foglalkozás valamenynyi munkaköre
    1.3. A szakképzésbe történő belépés feltételei
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
    • Alkalmassági követelmények
    • Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
    • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
    1.4. Eszközjegyzék a részszakmára
    • Burgonyakoptató – burgonyaszeletelő – zöldség szeletelő
    • Egyetemes konyhagép
    • Elektromos kisgépek
    • Főző-sütőedények
    • Kéziszerszámok
    • Kézi turmix
    • Mérleg
    • Mosogatógép – edénytisztító gép – evőeszköz szárító
    • Mosogatómedencék
    • Munkaasztalok
    • Olaj-gyorssütő
    1.5. Ismeretek, készségek, képességek a részszakma elsajátításakor

    Ismeri a vendéglátó üzletben működő hierarchiát, munkaköri leírásában szereplő pontos feladatait. Ismeri a zöldség, gyümölcs és hús előkészítéshez, illetve daraboláshoz használt konyhai kéziszerszámokat, eszközöket, és azokat biztonságosan használja. Ismeri a FIFO elvet. Alapszinten ismeri a vendéglátásban használt alapanyagokat és azok legjellemzőbb tulajdonságait.

    Ismeri a munkabiztonsági, balesetelhárítási, tűzbiztonsági előírásokat, a teendőket rendkívüli esetekben. Ismeri a környezetvédelmi előírásokat. Ismeri a tömeg és űrtartalom mértékegységeket, a mértékegységek átváltását, tárázás helyes alkalmazását, a mérés műveletét. Ismeri a konyhatechnológiai alapműveleteket.

    Megérti, értelmezi a felettesei (vezetőszakács, főszakács, élelmezésvezető, főszakács helyettes, élelmezésvezető helyettes) kéréseit, utasításait. Kiválasztja a zöldség, gyümölcs és húsfélék előkészítéséhez, darabolásához szükséges eszközöket, kézi szerszámokat, továbbá egy adott ételhez a receptúrában szereplő megfelelő alapanyagokat. Munkáját a vendéglátásra vonatkozó munkabiztonsági-, tűz- és egészségvédelmi, környezetvédelmi szabályok, előírások alapján végzi. Az ételek receptúráiban szereplő mennyiségeket kiméri. Konyha-technológiai alapműveleteket (sütés, főzés, párolás, pirítás, grillezés) végez.

    1.6. Linkre kattintva letölthetők a Képzési és Kimeneti Követelmények

    Képzési és kimeneti követelmények

    1.7. Itt találod további online tanfolyamainkat

    Online tanfolyamok TanuljMa Kft.

    1.8. A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: az IKK oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/programkövetelmények alapján zajlik

    Szakmai képesítő vizsga leírása

    1.9. Itt találsz vizsgaközpontokat országosan

    Akkreditált vizsgaközpontok

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa