Szakácssegéd tanfolyam egyéni online
Képzés díja
250.000 Ft
Vizsgadíj**
55-70.000 Ft
Képzés indulása*
- 2024. szept. 28.
Óraszám
max. 600
Képzés azonosító
4 1013 23 05
Becsatlakozási lehetőség
van
* A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.
Miért nálunk kezdd el a képzést?
Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.
Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.
Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.
A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.
További részletek a képzéssel kapcsolatban
A szakácssegéd részszakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:
A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata a szakácsok munkájának segítése. Napi munkatevékenységét felettesei utasítása alapján végzi. Szakácssegéd konkrét feladatai közé tartozik a vendéglátó termelés során használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel, és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége van a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartására. Munkáját és feladatait minden esetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.
1.1. Szakácssegéd részszakma alapadatai
- Tanfolyami napok ütemezése: kéthetente szombati napokon
- Szakmai vizsga: folyamatos – következő 2025. május
- Belépési feltételek: 8 osztályos iskolai végzettség + eü alkalmasság
- Részletfizetési lehetőség biztosított
- A részszakma megnevezése: Szakácssegéd
- A részszakma órakerete: max. 600 óra*
- A részszakma besorolása az Európai Képesítési Keretrendszer szerint: 2
- A részszakma besorolása a Magyar Képesítési Keretrendszer szerint: 2
- A részszakma besorolása a Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 3
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.
1.2. A részszakma legjellemzőbb FEOR száma
- Részszakma megnevezése: Szakácssegéd
- FEOR-szám: 9236
- FEOR megnevezése: Konyhai kisegítő
- Részszakmával betölthető munkakör(ök): a foglalkozás valamenynyi munkaköre
1.3. A szakképzésbe történő belépés feltételei
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
- Alkalmassági követelmények
- Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
1.4. Eszközjegyzék a részszakmára
- Burgonyakoptató – burgonyaszeletelő – zöldség szeletelő
- Egyetemes konyhagép
- Elektromos kisgépek
- Főző-sütőedények
- Kéziszerszámok
- Kézi turmix
- Mérleg
- Mosogatógép – edénytisztító gép – evőeszköz szárító
- Mosogatómedencék
- Munkaasztalok
- Olaj-gyorssütő
1.5. Ismeretek, készségek, képességek a részszakma elsajátításakor
Ismeri a vendéglátó üzletben működő hierarchiát, munkaköri leírásában szereplő pontos feladatait. Ismeri a zöldség, gyümölcs és hús előkészítéshez, illetve daraboláshoz használt konyhai kéziszerszámokat, eszközöket, és azokat biztonságosan használja. Ismeri a FIFO elvet. Alapszinten ismeri a vendéglátásban használt alapanyagokat és azok legjellemzőbb tulajdonságait.
Ismeri a munkabiztonsági, balesetelhárítási, tűzbiztonsági előírásokat, a teendőket rendkívüli esetekben. Ismeri a környezetvédelmi előírásokat. Ismeri a tömeg és űrtartalom mértékegységeket, a mértékegységek átváltását, tárázás helyes alkalmazását, a mérés műveletét. Ismeri a konyhatechnológiai alapműveleteket.
Megérti, értelmezi a felettesei (vezetőszakács, főszakács, élelmezésvezető, főszakács helyettes, élelmezésvezető helyettes) kéréseit, utasításait. Kiválasztja a zöldség, gyümölcs és húsfélék előkészítéséhez, darabolásához szükséges eszközöket, kézi szerszámokat, továbbá egy adott ételhez a receptúrában szereplő megfelelő alapanyagokat. Munkáját a vendéglátásra vonatkozó munkabiztonsági-, tűz- és egészségvédelmi, környezetvédelmi szabályok, előírások alapján végzi. Az ételek receptúráiban szereplő mennyiségeket kiméri. Konyha-technológiai alapműveleteket (sütés, főzés, párolás, pirítás, grillezés) végez.
1.6. Linkre kattintva letölthetők a Képzési és Kimeneti Követelmények
Képzési és kimeneti követelmények
1.7. Itt találod további online tanfolyamainkat
Online tanfolyamok TanuljMa Kft.
1.8. A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: az IKK oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/programkövetelmények alapján zajlik
Szakmai képesítő vizsga leírása
1.9. Itt találsz vizsgaközpontokat országosan
Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
"*" a kötelező mezőket jelöli