Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Szakács képzés

Szakács képzés

  • Helyszíni
  • Online
  • Hatvan
  • Képzés díja

    430.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    Érdeklődj űrlapunkon!

    Óraszám

    1372 ó

    Képzés azonosító

    4 1013 23 01

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    Szakács tanfolyam

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    A szakács képzés a turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre.

    1.1. A szakács szakma ismertetése

    A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

    Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

    1.2. Szakács képzés megkezdésének feltételei:
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
    • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
    • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
    • Szakmai előképzettség: nem szükséges
    • Előírt egyéni gyakorlat: 200 óra
    1.3. Szakácstól elvárható kompetenciaelvárás

    Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség. A szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

    1.4. A szakképzettséggel rendelkező
    • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével
    • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre
    • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva
    • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot
    • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért
    • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza
    • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
    1.5. Vizsgára bocsátás feltételei:

    Valamennyi előírt képzési évfolyam és az egybefüggő szakmai gyakorlat eredményes teljesítése.

    1.6. Kattints ide, nézd meg cukrász tanfolyamunkat is:

    Cukrász képzés Hatvan

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa