Szakács képzés
Képzés díja
430.000 Ft
Vizsgadíj**
55-70.000 Ft
Képzés indulása*
Érdeklődj űrlapunkon!
Óraszám
1372 ó
Képzés azonosító
4 1013 23 01
Becsatlakozási lehetőség
van
* A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.
Miért nálunk kezdd el a képzést?
Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.
Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.
Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.
A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.
További részletek a képzéssel kapcsolatban
A szakács képzés a turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre.
1.1. A szakács szakma ismertetése
A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
1.2. Szakács képzés megkezdésének feltételei:
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
- Szakmai előképzettség: nem szükséges
- Előírt egyéni gyakorlat: 200 óra
1.3. Szakácstól elvárható kompetenciaelvárás
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség. A szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.
1.4. A szakképzettséggel rendelkező
- a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével
- előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre
- árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot
- anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért
- a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza
- képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
1.5. Vizsgára bocsátás feltételei:
Valamennyi előírt képzési évfolyam és az egybefüggő szakmai gyakorlat eredményes teljesítése.
1.6. Kattints ide, nézd meg cukrász tanfolyamunkat is:
Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
"*" a kötelező mezőket jelöli