Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Falusi turizmus szolgáltató tanfolyam

Falusi turizmus szolgáltató tanfolyam

  • Online
  • Veszprém
  • Képzés díja

    100.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    • 2024. szept. 28.

    Óraszám

    200

    Képzés azonosító

    10133007

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    falus-turizmus-szolgaltató

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    A falusi turizmus szolgáltató a turisztikai vonzerő megléte mellett kialakítja a fogadóképesség tárgyi feltételrendszerét, a tájegységre jellemző berendezéssel felszereli és működteti a vendéglátóhelyet. Ennek keretében fogadja a vendégeket, igény szerint gondoskodik ellátásukról.

    1.1. További részletek a falusi turizmus szolgáltató képzéssel kapcsolatban
    • Tanfolyami napok ütemezése: kéthetente szombati napokon
    • Szakmai vizsga: folyamatos – következő 2024. december
    • Belépési feltételek: 8 osztályos iskolai végzettség + eü alkalmasság
    • Részletfizetési lehetőség biztosított
    1.2. A turizmus szolgáltató szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület
    Tevékenység vagy munkakör leírása:

    A falusi szolgáltató rendelkezik minden olyan információval, amely a falusi turizmusban résztvevők minőségi időtöltését elősegíti: programlehetőséget ajánl, szervez, gasztronómiai élményeket nyújt. Képes bemutatni tevékenységén keresztül a falusi életformát, megismerteti vendégeivel a vidék flóráját és faunáját.

    Biztosítani tudja szolgáltatásain keresztül a sport és szórakozási lehetőségek igénybevételét, a népi kismesterségek, népszokások, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismerését. Tevékenységét fő vagy kiegészítő foglalkozásként végezheti, vállalkozóként illetve adószámos magánszemélyként is. Színvonalas, a vendéglátás-turizmus ágazatra jellemző sztenderdek betartása mellett eredményes gazdálkodást képes folytatni.

    1.3. A falusi turizmus szolgáltató képesítés megkezdésének feltétele:
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
    • Szakmai előképzettség: nem szükséges
    • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
    • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
    1.4. A falusi turizmus szolgáltató képzés:

    Amennyiben felkeltette érdeklődésed a Falusi turizmus szolgáltató tanfolyamunk és szeretnél konkrét információkat megtudni a tanfolyamról – várható indulás, helyszín, képzés időtartama – abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el a kapcsolatfelvételi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez téged semmire és nem jár semmilyen egyéb elköteleződéssel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatás nyújtást feléd.

    1.5. A programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzéssel megszerezhető szak- képesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása
    (munkaerő-piaci relevanciája):

    A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képessé váljon a turizmus-vendéglátás területén belül a falusi vendéglátásban a turizmus e területén a falusi élethez kapcsolódó turisztikai szol-gáltató tevékenység végzésére. A képzésre nagy szükség van, hiszen jelenleg is több ezer ilyen jellegű szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik.

    A vidékfejlesztés egyik fontos területe a vidéki turizmus, amelynek eredményeként országunkban egyre több olyan vállalkozás műkö-dik, ahol a működtető a saját egyéni boldogulása, biztonságosabb megélhetésének megteremtése mellett a falvak életminőségének emelését, a vidéki élet népszerűsítését tűzte ki célul. Befolyásolja a szakterület népszerűségét a lakosság érdeklődésének növekedése a természet közeli elfoglaltságok, az egészséges életmód, az aktív, de nyugodt környezetben való regenerálódás iránt, amihez szorosan kapcsolódik a házi körülmények között készült nyersanyagok, bio ételek és italok fogyasztása.

    Az emberek a családi körülmények között működő falusi turizmusban látják biztosítottnak az egyéni bánásmódra, személyes szolgáltatásra szóló igényük kielégítését és szívesen ismerkednek meg a vidék, a tájegység kulturális örökségével, népszokásaival, a kézműves kismesterségekkel és a népművészeti hagyományokkal.

    A hazai és a világturizmus területén megfigyelhető irányzatok azt támasztják alá, hogy a jövőben a falusi turizmus népszerűsége a hazai és világturizmusban megfigyelhető trendek alapján tovább fog nőni és ezért egyre inkább szükséges a fogadóképesség szolgáltatói oldalnak a meg-erősítése, a turizmusban szolgáltatást nyújtó emberek ismereteinek bővítése.

    1.6. Falusi turizmus szolgáltató ismeretek:

    Ismeri falusi vendéglátás alapjait, vendéglátóhely létestésére vonatkozó jogszabályokat a vállalkozás működtetésével kapcsolatos nyilvántartásokat, nyomtatványokat. A szállásadás és a vendéglátás munkafolyamatait átfogóan ismeri. Az általa nyújtott és ajánlott valamennyi szolgáltatást és a használt eszközök működését felhasználói szinten ismeri.

    Tisztában van az épített és természetes örökségek kínálatával térségiszinten. Kertészeti, tanya és bio gazdálkodással kapcsolatos ismeretekkel rendelkezik Ismeri az állatok tartására vonatkozó szabályokat. Sport, szabadidős, tevékenységeket, szakmai kifejezéseket, magas szinten ismeri Ismeri a gyermekbarát szolgáltatások nyújtásának feltételeit. Tisztában van a programszervezés alapelveivel.

    Ismeri a munkavédelmi, tűz és környezetvédelemmel összefüggő szakmai alapfogalma- kat, a technológia, környezetvédelem, az ökológiai lábnyom, a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a szelektív hulladékgyűjtés problémáját összefüggéseit. Ismeri az értékesítést támogató marketing tevékenység legfőbb eszközeit. Alapvető ételkészítési ismeretekkel rendelkezik. Részletesen ismeri a saját régiójára, tájegységére jellemző gasztronómiát.

    1.7. Kattints ide veszprémi képzéseink megtekintéséhez:

    Veszprémben induló tanfolyamok

    1.8. Nézd meg az IKK oldalán a hivatalos leírást a szakmákról:

    Programkövetelmények IKK

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa