Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Élelmiszer-eladó tanfolyam

Élelmiszer-eladó tanfolyam

  • Online
  • Veszprém
  • Képzés díja

    85.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    • 2024. szept. 07.

    Óraszám

    80

    Képzés azonosító

    04163011

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    Élelmiszer eladó tanfolyam

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    Az élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat, kreatívan és ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait.

    • Élelmiszer-eladó tanfolyami napok ütemezése: folyamatos
    • Képesítő vizsga: 2024. folyamatos
    • Belépési feltételek: 8 osztályos iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság
    • Kamatmentes részletfizetési lehetőség
    • Egyéni gyakorlat: 50 óra
    1.1 Élelmiszer-eladó szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület
    Tevékenység vagy munkakör leírása:

    Egy élelmiszer eladó ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat.

    Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.

    Az élelmiszer eladó ismeri az árubeszerzés, áruátvétel lépéseit a kereskedelmi tevékenységre gyakorolt hatását. Körültekintően végzi feladatait az üzleti tevékenység eredményessége érdekében. Az áruátvételi feladatokat önállóan elvégzi. Részt vesz az élelmiszerek raktározásában, eladásra történő előkészítésében. Ismeri a hatékony készletgazdálkodás szempontjait, valamint a készletgazdálkodást segítő mobileszközök, szkennerek működését, de képes használni a hagyományos, papír alapú bizonylatokat is.

    Pontosan, előrelátóan végzi munkáját. Hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi.
    Nyitott az új technológiai eszközök használatának elsajátítására. Másokkal együttműködve, vezetői iránymutatással végzi el a készletgazdálkodási feladatokat. Felelősséget vállal az általa nyújtott információk hitelességéért.

    Ismeri az általa értékesített élelmiszerek élettani hatásait, kezelési, tárolási, felhasználási módját. Tisztában van a helyi vásárlási trendekkel és a speciális, valamint a szezonális termékcsoportokkal. Elkötelezett a termékismerete folyamatos bővítésére. Nagyfokú precizitással törekszik a termék információk átadására.

    Útmutatással döntést hoz a kihelyezés módosításáról. (pl. készlethiány esetén). Egy élelmiszer-eladó elkötelezett az ízléses, vevőbarát termékmegjelenítés iránt. Tudatosan alkalmazza a tetszetős termékmegjelenítést segítő eszközöket a pultépítés során (pl. dekorációs eszközök, megvilágítás, kihelyezési módok, stb.). Alkalmazza az élelmiszer biztonsági, higiéniai, munkabiztonsági, környezetvédelmi szabályokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában.

    Egy jól képzett élelmiszer eladó ismeri az árfeltüntetéshez és a címkézéshez szükséges hagyományos és a digitális eszközöket, (pl. vonalkód, QR kód a termékeken), az árucímke kötelező tartalmi elemeit, illetve a címkenyomtató használatát. Ismeri a nettó, a bruttó fogyasztói ár, valamint az egységár fogalmát, számítási módszereit. Szem előtt tartja az árucímkék és feliratok készítésének és kihelyezésének szabályait és a megfelelő fogyasztói ár feltűntetését.

    Az élelmiszer eladó megfelelő módszerekkel kezeli a vásárlói észrevételeket, panaszokat. Ismeri az élelmiszer értékesítés során alkalmazásra kerülő fogyasztói érdekvédelemre vonatkozó szabályokat, dokumentumokat. Egyszerűbb panaszokat önállóan kezel, rendkívüli eseteknél felettese segítségét kéri.

    1.2 Az élelmiszer-eladó képesítés megkezdésének feltétele:
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
    • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
    • Szakmai előképzettség: –
    • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: –
    1.3 Élelmiszer-eladó elvárt viselkedésmódok, attitűdök:

    Körültekintően végzi feladatait az üzleti tevékenység eredményessége érdekében. Pontosan végzi munkáját, hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi. Nyitott az új technológiai eszközök használatának elsajátítására. Elkötelezett a termékismerete folyamatos bővítésére. Nagyfokú precizitással törekszik a termékinformációk átadására. A kihelyezési térkép elkészítésekor szem előtt tartja az élelmiszerek jellegét, a fogyasztói szokásokat. Az árufeltöltés során elkötelezett a kihelyezési térkép betartásában.

    Egy elhivatott élelmiszer eladó tudatosan alkalmazza a tetszetős termékmegjelenítést segítő eszközöket a pultépítés során (pl. dekorációs eszközök, megvilágítás, kihelyezési módok, stb.). Szem előtt tartja az árucímkék és feliratok készítésének és kihelyezésének szabályait és a megfelelő fogyasztói ár feltűntetését. Törekszik az üzlet vásárlóinak elégedettségére, a panaszok empatikus, szakszerű kezelésére.

    1.4 Élelmiszer-eladó képzés Veszprémben:

    Amennyiben felkeltette érdeklődésed az élelmiszer eladó tanfolyamunk és szeretnél konkrét információkat megtudni a tanfolyamról – várható indulás, helyszín, képzés időtartama – abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el a kapcsolatfelvételi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez téged semmire és nem jár semmilyen egyéb elköteleződéssel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatás nyújtást feléd.

    1.5 Nézd meg összes eladó tanfolyamunkat Veszprémben:

    Eladó tanfolyamok Veszprém

    1.6 Ezen a linken megtalálod az IKK oldalán a teljes programkövetelményt:

    Élelmiszer-eladó programövetelmény

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa