Élelmiszer-eladó tanfolyam
Képzés díja
85.000 Ft
Vizsgadíj**
55-70.000 Ft
Képzés indulása*
- 2025. febr. 08.
Óraszám
80
Képzés azonosító
04163011
Becsatlakozási lehetőség
van
* A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.
Miért nálunk kezdd el a képzést?
Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.
Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.
Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.
A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.
További részletek a képzéssel kapcsolatban
- Élelmiszer-eladó tanfolyami napok ütemezése: kéthetente szombati napokon 6 alkalom
- Képesítő vizsga: folyamatos – következő 2025. április
- Belépési feltételek: 8 osztályos iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság
- Kamatmentes részletfizetési lehetőség
1.1 Élelmiszer-eladó tanfolyam elvégzésével ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:
Az élelmiszer-eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat, kreatívan és ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait.
Egy élelmiszer eladó ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat.
Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.
Az élelmiszer-eladó ismeri az árubeszerzés, áruátvétel lépéseit a kereskedelmi tevékenységre gyakorolt hatását. Körültekintően végzi feladatait az üzleti tevékenység eredményessége érdekében. Az áruátvételi feladatokat önállóan elvégzi. Részt vesz az élelmiszerek raktározásában, eladásra történő előkészítésében. Ismeri a hatékony készletgazdálkodás szempontjait, valamint a készletgazdálkodást segítő mobileszközök, szkennerek működését, de képes használni a hagyományos, papír alapú bizonylatokat is.
Pontosan, előrelátóan végzi munkáját. Hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi.
Nyitott az új technológiai eszközök használatának elsajátítására. Másokkal együttműködve, vezetői iránymutatással végzi el a készletgazdálkodási feladatokat. Felelősséget vállal az általa nyújtott információk hitelességéért.
Ismeri az általa értékesített élelmiszerek élettani hatásait, kezelési, tárolási, felhasználási módját. Tisztában van a helyi vásárlási trendekkel és a speciális, valamint a szezonális termékcsoportokkal. Elkötelezett a termékismerete folyamatos bővítésére. Nagyfokú precizitással törekszik a termék információk átadására.
Útmutatással döntést hoz a kihelyezés módosításáról. (pl. készlethiány esetén). Egy élelmiszer-eladó elkötelezett az ízléses, vevőbarát termékmegjelenítés iránt. Tudatosan alkalmazza a tetszetős termékmegjelenítést segítő eszközöket a pultépítés során (pl. dekorációs eszközök, megvilágítás, kihelyezési módok, stb.). Alkalmazza az élelmiszer biztonsági, higiéniai, munkabiztonsági, környezetvédelmi szabályokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában.
Ismeri az árfeltüntetéshez és a címkézéshez szükséges hagyományos és a digitális eszközöket, (pl. vonalkód, QR kód a termékeken), az árucímke kötelező tartalmi elemeit, illetve a címkenyomtató használatát. Ismeri a nettó, a bruttó fogyasztói ár, valamint az egységár fogalmát, számítási módszereit. Szem előtt tartja az árucímkék és feliratok készítésének és kihelyezésének szabályait és a megfelelő fogyasztói ár feltűntetését.
Az élelmiszer eladó megfelelő módszerekkel kezeli a vásárlói észrevételeket, panaszokat. Ismeri az élelmiszer értékesítés során alkalmazásra kerülő fogyasztói érdekvédelemre vonatkozó szabályokat, dokumentumokat. Egyszerűbb panaszokat önállóan kezel, rendkívüli eseteknél felettese segítségét kéri.
1.2 A képesítés megkezdésének feltétele:
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai előképzettség: –
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: –
1.3 Élelmiszer-eladó képesítés
Amennyiben felkeltette érdeklődésed az élelmiszer-eladó tanfolyamunk és szeretnél konkrét információkat megtudni a tanfolyamról – várható indulás, helyszín, képzés időtartama – abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el a kapcsolatfelvételi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez téged semmire és nem jár semmilyen egyéb elköteleződéssel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatás nyújtást feléd.
1.4 Eladó tanfolyamok Hatvanban
1.5 Programkövetelmények
Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
"*" a kötelező mezőket jelöli