Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Élelmiszer-eladó tanfolyam

Élelmiszer-eladó tanfolyam

  • Online
  • Gyöngyös
  • Képzés díja

    85.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    • 2024. szept. 07.

    Óraszám

    80

    Képzés azonosító

    04163011

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    Élelmiszer-bolti eladó tanfolyam

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    Az élelmiszer-eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat, kreatívan és ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait.

    • Élelmiszer-eladó tanfolyami napok ütemezése: folyamatos
    • Képesítő vizsga: 2024. folyamatos
    • Belépési feltételek: 8 osztályos iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság
    • Kamatmentes részletfizetési lehetőség
    • Egyéni gyakorlat: 50 óra
    1.1 Élelmiszer-eladó szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület
    Tevékenység vagy munkakör leírása:

    Egy élelmiszer-eladó ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat.

    Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.

    Az élelmiszer-eladó ismeri az árubeszerzés, áruátvétel lépéseit a kereskedelmi tevékenységre gyakorolt hatását. Körültekintően végzi feladatait az üzleti tevékenység eredményessége érdekében. Az áruátvételi feladatokat önállóan elvégzi. Részt vesz az élelmiszerek raktározásában, eladásra történő előkészítésében. Ismeri a hatékony készletgazdálkodás szempontjait, valamint a készletgazdálkodást segítő mobileszközök, szkennerek működését, de képes használni a hagyományos, papír alapú bizonylatokat is.

    Pontosan, előrelátóan végzi munkáját. Hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi.
    Nyitott az új technológiai eszközök használatának elsajátítására. Másokkal együttműködve, vezetői iránymutatással végzi el a készletgazdálkodási feladatokat. Felelősséget vállal az általa nyújtott információk hitelességéért.

    Ismeri az általa értékesített élelmiszerek élettani hatásait, kezelési, tárolási, felhasználási módját. Tisztában van a helyi vásárlási trendekkel és a speciális, valamint a szezonális termékcsoportokkal. Elkötelezett a termékismerete folyamatos bővítésére. Nagyfokú precizitással törekszik a termék információk átadására.

    Útmutatással döntést hoz a kihelyezés módosításáról. (pl. készlethiány esetén). Egy élelmiszer-eladó elkötelezett az ízléses, vevőbarát termékmegjelenítés iránt. Tudatosan alkalmazza a tetszetős termékmegjelenítést segítő eszközöket a pultépítés során (pl. dekorációs eszközök, megvilágítás, kihelyezési módok, stb.). Alkalmazza az élelmiszer biztonsági, higiéniai, munkabiztonsági, környezetvédelmi szabályokat az áruforgalmi tevékenység minden szakaszában.

    Egy jól képzett élelmiszer-eladó ismeri az árfeltüntetéshez és a címkézéshez szükséges hagyományos és a digitális eszközöket, (pl. vonalkód, QR kód a termékeken), az árucímke kötelező tartalmi elemeit, illetve a címkenyomtató használatát. Ismeri a nettó, a bruttó fogyasztói ár, valamint az egységár fogalmát, számítási módszereit. Szem előtt tartja az árucímkék és feliratok készítésének és kihelyezésének szabályait és a megfelelő fogyasztói ár feltűntetését.

    Az élelmiszer-eladó megfelelő módszerekkel kezeli a vásárlói észrevételeket, panaszokat. Ismeri az élelmiszer értékesítés során alkalmazásra kerülő fogyasztói érdekvédelemre vonatkozó szabályokat, dokumentumokat. Egyszerűbb panaszokat önállóan kezel, rendkívüli eseteknél felettese segítségét kéri.

    1.2 Az élelmiszer-eladó képesítés megkezdésének feltétele:
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
    • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
    • Szakmai előképzettség: –
    • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: –
    1.3 Élelmiszer-eladó elvárt viselkedésmódok, attitűdök:

    Körültekintően végzi feladatait az üzleti tevékenység eredményessége érdekében. Pontosan végzi munkáját, hiba esetén jelzi a problémát a vezetőjének. A saját munkáját hatékonyan szervezi és végzi. Nyitott az új technológiai eszközök használatának elsajátítására. Elkötelezett a termékismerete folyamatos bővítésére. Nagyfokú precizitással törekszik a termékinformációk átadására. A kihelyezési térkép elkészítésekor szem előtt tartja az élelmiszerek jellegét, a fogyasztói szokásokat. Az árufeltöltés során elkötelezett a kihelyezési térkép betartásában.

    Egy elhivatott élelmiszer-eladó tudatosan alkalmazza a tetszetős termékmegjelenítést segítő eszközöket a pultépítés során (pl. dekorációs eszközök, megvilágítás, kihelyezési módok, stb.). Szem előtt tartja az árucímkék és feliratok készítésének és kihelyezésének szabályait és a megfelelő fogyasztói ár feltűntetését. Törekszik az üzlet vásárlóinak elégedettségére, a panaszok empatikus, szakszerű kezelésére.

    1.4 Élelmiszer-eladó képzés Gyöngyös:

    Amennyiben felkeltette érdeklődésed az élelmiszer-eladó tanfolyamunk és szeretnél konkrét információkat megtudni a tanfolyamról – várható indulás, helyszín, képzés időtartama – abban az esetben kérjük, töltsd ki és küldd el a kapcsolatfelvételi űrlapot. Az űrlap elküldése nem kötelez téged semmire és nem jár semmilyen egyéb elköteleződéssel, csupán segíti a kapcsolatfelvételt és a tájékoztatás nyújtást feléd.

    1.5 Nézd meg összes eladó tanfolyamunkat Gyöngyösön:

    Eladó tanfolyamok Gyöngyös

    1.6 Ezen a linken megtalálod az IKK oldalán a teljes programkövetelményt:

    Élelmiszer-eladó programövetelmény

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa