Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Cukrászsegéd tanfolyam online

Cukrászsegéd tanfolyam online

  • Helyszíni
  • Online
  • Szolnok
  • Képzés díja

    150.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    • 2024. szept. 28.

    Óraszám

    max. 600

    Képzés azonosító

    4 1013 23 05

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    cukrásztanfolyam-cukrászsegéd-országosan

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    A cukrászsegéd részszakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:

    Cukrászsegéd felügyelet mellett képes a cukrász munkáját segíteni. Előzetesen megmutatott és begyakorolt munkaműveleti feladatokat végez, a cukrászeszközöket ismeri, alkalmazni tudja. Munkáját egyszerű szerszámok vagy berendezések használatával végzi. Felügyelettel gépek kezelését végzi. Cukrászati anyagok, eszközök mozgatásában segédkezik. Megismeri, megkülönbözteti az alapvető alapanyagokat, ismeri a tárolási követelményeiket.

    Irányítással előkészítő műveletekben segít, gyümölcsöt válogat, tisztít és darabol. Receptek szerint, utasítás mellett mérési műveleteket végez. Segít a tészta feldolgozási műveletekben, adagol, szúr, nyújt és tésztát formáz. Sütési műveleteket végez, ismeri a munkavégzéshez szükséges munkavédelmi, balesetvédelmi
    előírásokat. Képes egyszerű díszítő műveleteket elvégezni, díszítő elemeket ráhelyezni, kekszeket, teasüteményeket bevonó anyagba mártani, szóró anyagba forgatni.

    1.1. Cukrászsegéd részszakma alapadatai
    • A részszakma megnevezése: cukrászsegéd
    • A részszakma órakerete: max. 600 óra*
    • A részszakma besorolása az Európai Képesítési Keretrendszer szerint: 3
    • A részszakma besorolása a Magyar Képesítési Keretrendszer szerint: 3
    • A részszakma besorolása a Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 2
      *Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.
    1.2. A részszakma legjellemzőbb FEOR száma
    • Részszakma megnevezése: cukrászsegéd
    • FEOR-szám: 9236, 9224
    • FEOR megnevezése: Konyhai kisegítő, Pultfeltöltő, árufeltöltő
    • Részszakmával betölthető munkakör(ök):
    • Polcfeltöltő
    • Konyhai dolgozó
    • Konyhai kézilány
    • Kézilegény
    1.3. A szakképzésbe történő belépés feltételei
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
    • Alkalmassági követelmények: –
    • Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
    • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
    1.4. Eszközjegyzék a cukrászsegéd részszakmára
    • Cukrászati kéziszerszámok, eszközök
    • Rozsdamentes üstök, -gyorsforralók, -formák
    • Műanyag tálak, mérőedények
    • Rozsdamentes, fa- és márványlapos munkaasztalok
    • Főzőberendezések
    • Mérőberendezések
    • Hűtő, fagyasztó, sokkoló berendezések
    • Asztali gyúró-, keverő-, habverő gép
    • Aprítógép
    • Botmixer
    • Sütő és kelesztő berendezések
    1.5. Ismeretek, készségek, képességek a részszakma elsajátításakor

    Ismeri a mennyiségi egységek átváltását, a mérési műveleteket. Alapszinten begyakorolt cukrászati részműveleteket ismer. Ismeri az egyes töltelékek receptúra szerinti előkészítését, összeállítását. Ismeri a cukrászsütemények csomagolási és adagolási előírásait. Felismeri a cukrászat alapvető alapanyagait. Ismeri a sütő kezelésének technikáját. Ismeri a csokoládé melegítés szabályait.

    Kiméri a cukrász termékkészítéshez szükséges nyersanyagok mennyiségeit, előkészítő műveleteket végez. Megadott receptúra alapján töltelékeket előkészít,
    összeállít. Különböző tésztákat formáz, alakít a cukrászati technológiának megfelelően. Cukrászati termékek elkészítéséhez kapcsolódó sütési műveleteket végez. Az elkészült süteményeket, cukrászati késztermékeket tálalja, csomagolja.

    1.6. Linkre kattintva letölthetők a Képzési és Kimeneti Követelmények

    Képzési és kimeneti követelmények

    1.7. Itt találod további online tanfolyamainkat:

    Online tanfolyamok TanuljMa Kft.

    1.8. A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: az IKK oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/programkövetelmények alapján zajlik

    Szakmai képesítő vizsga leírása

    1.9. Itt találsz vizsgaközpontokat országosan

    Akkreditált vizsgaközpontok

    1.10. A részszakma követelményeinek teljesítését mérő szakmai vizsga

    Szakmai vizsgára bocsátás feltétele: a részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa