Cukrászsegéd tanfolyam online
Képzés díja
150.000 Ft
Vizsgadíj**
55-70.000 Ft
Képzés indulása*
- 2025. febr. 15.
Óraszám
max. 600
Képzés azonosító
4 1013 23 05
Becsatlakozási lehetőség
van
* A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

Miért nálunk kezdd el a képzést?
Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.
Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.
Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.
A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.
További részletek a képzéssel kapcsolatban
A cukrászsegéd részszakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása:
Cukrászsegéd felügyelet mellett képes a cukrász munkáját segíteni. Előzetesen megmutatott és begyakorolt munkaműveleti feladatokat végez, a cukrászeszközöket ismeri, alkalmazni tudja. Munkáját egyszerű szerszámok vagy berendezések használatával végzi. Felügyelettel gépek kezelését végzi. Cukrászati anyagok, eszközök mozgatásában segédkezik. Megismeri, megkülönbözteti az alapvető alapanyagokat, ismeri a tárolási követelményeiket.
Irányítással előkészítő műveletekben segít, gyümölcsöt válogat, tisztít és darabol. Receptek szerint, utasítás mellett mérési műveleteket végez. Segít a tészta feldolgozási műveletekben, adagol, szúr, nyújt és tésztát formáz. Sütési műveleteket végez, ismeri a munkavégzéshez szükséges munkavédelmi, balesetvédelmi
előírásokat. Képes egyszerű díszítő műveleteket elvégezni, díszítő elemeket ráhelyezni, kekszeket, teasüteményeket bevonó anyagba mártani, szóró anyagba forgatni.
1.1. Cukrászsegéd részszakma alapadatai
- A részszakma megnevezése: cukrászsegéd
- A részszakma órakerete: max. 600 óra*
- Tanfolyami napok ütemezése: kéthetente szombati napokon – 6 alkalom
- Szakmai vizsga: folyamatos – következő 2025. május
- A részszakma besorolása az Európai Képesítési Keretrendszer szerint: 3
- A részszakma besorolása a Magyar Képesítési Keretrendszer szerint: 3
- A részszakma besorolása a Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 2
*Előzetes tudásszint felmérést követően a képzési idő mértéke csökkenhet.
1.2. A részszakma legjellemzőbb FEOR száma
- Részszakma megnevezése: cukrászsegéd
- FEOR-szám: 9236, 9224
- FEOR megnevezése: Konyhai kisegítő, Pultfeltöltő, árufeltöltő
- Részszakmával betölthető munkakör(ök):
- Polcfeltöltő
- Konyhai dolgozó
- Konyhai kézilány
- Kézilegény
1.3. A szakképzésbe történő belépés feltételei
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
- Alkalmassági követelmények: –
- Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
1.4. Eszközjegyzék a cukrászsegéd részszakmára
- Cukrászati kéziszerszámok, eszközök
- Rozsdamentes üstök, -gyorsforralók, -formák
- Műanyag tálak, mérőedények
- Rozsdamentes, fa- és márványlapos munkaasztalok
- Főzőberendezések
- Mérőberendezések
- Hűtő, fagyasztó, sokkoló berendezések
- Asztali gyúró-, keverő-, habverő gép
- Aprítógép
- Botmixer
- Sütő és kelesztő berendezések
1.5. Ismeretek, készségek, képességek a részszakma elsajátításakor
Ismeri a mennyiségi egységek átváltását, a mérési műveleteket. Alapszinten begyakorolt cukrászati részműveleteket ismer. Ismeri az egyes töltelékek receptúra szerinti előkészítését, összeállítását. Ismeri a cukrászsütemények csomagolási és adagolási előírásait. Felismeri a cukrászat alapvető alapanyagait. Ismeri a sütő kezelésének technikáját. Ismeri a csokoládé melegítés szabályait.
Kiméri a cukrász termékkészítéshez szükséges nyersanyagok mennyiségeit, előkészítő műveleteket végez. Megadott receptúra alapján töltelékeket előkészít,
összeállít. Különböző tésztákat formáz, alakít a cukrászati technológiának megfelelően. Cukrászati termékek elkészítéséhez kapcsolódó sütési műveleteket végez. Az elkészült süteményeket, cukrászati késztermékeket tálalja, csomagolja.
1.6. Linkre kattintva letölthetők a Képzési és Kimeneti Követelmények
Képzési és kimeneti követelmények
1.7. Itt találod további online tanfolyamainkat:
Online tanfolyamok TanuljMa Kft.
1.8. A szakmai/képesítő vizsga részletes leírása: az IKK oldalon található és a Képzési és kimeneti követelmények/programkövetelmények alapján zajlik
Szakmai képesítő vizsga leírása
1.9. Itt találsz vizsgaközpontokat országosan
1.10. A részszakma követelményeinek teljesítését mérő szakmai vizsga
Szakmai vizsgára bocsátás feltétele: a részszakma megszerzésére irányuló képzés teljesítése
Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
"*" a kötelező mezőket jelöli