Bejelentkezés / Regisztráció Feliratkozás

Cukrász képzés

Cukrász képzés

  • Helyszíni
  • Online
  • Hatvan
  • Képzés díja

    430.000 Ft

    Vizsgadíj**

    55-70.000 Ft

    Képzés indulása*

    Érdeklődj űrlapunkon!

    Óraszám

    1536 ó

    Képzés azonosító

    4 1013 23 01

    Becsatlakozási lehetőség

    van

    Jelentkezem most

    * A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett  időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.

    ** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.

    CUKRÁSZ_TANFOLYAM_HATVAN

    Miért nálunk kezdd el a képzést?

    Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.

    Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.

    Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.

    A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.

    Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.

    További részletek a képzéssel kapcsolatban

    1.1. A cukrász tanfolyam – szakma ismertetése

    A cukrász képzés a turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

    A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

    1.2 Cukrász képzés munkaterülete

    A cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja. Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket.

    Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel.

    Egy lelekiismeretes cukrász folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

    1.3. Cukrász képzés megkezdésének feltételei:
    • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
    • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
    • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
    • Szakmai előképzettség: nem szükséges
    • Előírt egyéni gyakorlat: 200 óra

    A cukrász szakmai vizsgát akkreditált vizsgaközpont vagy akkreditált vizsgaközpontnak minősülő szakképző iskola szervezi a képzés helyszínén.
    A szakmai vizsgának külön díja van, melyet a vizsgaközpont határoz meg vizsgajelentkezést megelőzően.

    1.4. Kompetenciaelvárás

    Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség, rugalmas szervezőképesség, nagy terhelhetőség.

    1.5. A cukrász szakképzettséggel rendelkező
    • felveszi, rendszerezi a megrendeléseket
    • kiválasztja a szükséges alapanyagokat
    • kiszámítja a hozzávalók mennyiségét
    • árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ
    • szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket
    • betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásokat
    • csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel
    • őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját
    • nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít
    • alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít
    • fagylaltokat főz és fagyaszt
    • csokoládéból bonbonokat, díszeket készít
    • folyamatosan képezi magát
    • idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére
    1.6. Vizsgára bocsátás feltételei:

    Valamennyi előírt képzési évfolyam és az egybefüggő szakmai gyakorlat eredményes teljesítése.

    1.7. Kattints ide, nézd meg szakács tanfolyamunkat is:

    Szakács képzés Hatvan

    Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!

    Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!

    "*" a kötelező mezőket jelöli

    Válaszd ki a számodra megfelelő képzési dátumot!
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
    TanuljMa