Cukrász képzés
Képzés díja
430.000 Ft
Vizsgadíj**
55-70.000 Ft
Képzés indulása*
Érdeklődj űrlapunkon!
Óraszám
1536 ó
Képzés azonosító
4 1013 23 01
Becsatlakozási lehetőség
van
* A tanfolyamokat elindítani az általunk meghirdetett időpontokban csak megfelelő létszám esetén tudjuk, ennek hiányában a tervezett kezdési időpontot egy későbbi kezdésre módosítjuk.
** A vizsgadíj tájékoztató jellegű adat, az akkreditált vizsgaközpont számára fizetendő.
Miért nálunk kezdd el a képzést?
Minden képzésünk esetében biztosítjuk számodra, hogy te választod ki a gyakorlati óráid helyszínét, ami lehet a saját munkahelyed is.
Az elméleti órákat mindig ONLINE tarjuk, így bárhonnan megtudod hallgatni.
Az elméleti óráidat a tanfolyam ideje alatt bármikor visszanézheted.
A jelentkezési folyamat során és a képzés közben is mindenről részletesen tájékoztatunk, valamint minden kérdést rövid időn belül megválaszolunk.
Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk, amely nem emeli meg a képzési díjat.
További részletek a képzéssel kapcsolatban
1.1. A cukrász tanfolyam – szakma ismertetése
A cukrász képzés a turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
1.2 Cukrász képzés munkaterülete
A cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja. Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket.
Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel.
Egy lelekiismeretes cukrász folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.
1.3. Cukrász képzés megkezdésének feltételei:
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
- Szakmai előképzettség: nem szükséges
- Előírt egyéni gyakorlat: 200 óra
A cukrász szakmai vizsgát akkreditált vizsgaközpont vagy akkreditált vizsgaközpontnak minősülő szakképző iskola szervezi a képzés helyszínén.
A szakmai vizsgának külön díja van, melyet a vizsgaközpont határoz meg vizsgajelentkezést megelőzően.
1.4. Kompetenciaelvárás
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség, rugalmas szervezőképesség, nagy terhelhetőség.
1.5. A cukrász szakképzettséggel rendelkező
- felveszi, rendszerezi a megrendeléseket
- kiválasztja a szükséges alapanyagokat
- kiszámítja a hozzávalók mennyiségét
- árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ
- szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket
- betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásokat
- csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel
- őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját
- nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít
- alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít
- fagylaltokat főz és fagyaszt
- csokoládéból bonbonokat, díszeket készít
- folyamatosan képezi magát
- idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére
1.6. Vizsgára bocsátás feltételei:
Valamennyi előírt képzési évfolyam és az egybefüggő szakmai gyakorlat eredményes teljesítése.
1.7. Kattints ide, nézd meg szakács tanfolyamunkat is:
Az érdeklődés elküldéséhez kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár!
"*" a kötelező mezőket jelöli